ponedjeljak, 27. travnja 2015.

20:46 Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH, kazao je za "Avaz" da su tužioci ove pravosudne institucije već na putu za Zvornik. - Izdate su i instrukcije MUP-u RS i SIPA-i šta da rade na mjestu događaja - rekao nam je Grubešić.

 20:30 Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), kako nam je potvrđeno, odmah je po saznanju o napadu izašla na lice mjesta koje osiguravaju pripadnici MUP-a RS. O eventulanom uključivanju SIPA-e u vršenju uviđaja i drugih radnji i dokazivanja odlučit će nadležno Tužilaštvo. SIPA je u koordinaciji s MUP-om RS mobilizirala sve svoje obavještajne kapacitete radi prikupljanja saznanja i informacija u vezi s ovim događejem, potvrdila je za "Avaz" Kristina Jozić, glasnogovornica SIPA-e. 

20:28 Kako nezvanično saznajemo, ubijen je policajac Dragan Đurić, a Željko Gajić i Stevo Milovanović su ranjeni i zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku. Također, nezvanično saznajemo da je napadač pred SJB Zvornik došao automobilom Golf 2 crne boje i izvadio pušku pumparicu i počeo da puca. Nezvanično, prvo je ubio Đurića, a u razmjeni vatre ranio druga dva policajca i tom prilikom je i on sam likvidiran. Policija je blokirala taj dio grada i dugim cijevima obezbjeđuje mjesto zločina. Uviđaj još traje, ubijeni je još u prostorijama SJB Zvornik.


20:26 Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, potvrdio je za "Dnevni avaz" informaciju o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku. On je kazao da se, prema dosadašnjim informacijama s terena, napad može okarakterizirati kao terorizam. - Jedan policajac je ubijen, dva su ranjena. Napadač je u stanicu upao s automaskom puškom, da bi kasnije u razmjeni vatre i on bio ubijen. Ono što sada znam mogu samo reći da je ovo nezapamćen slučaj i klasičan oblik terorizma - rekao nam je Mektić, dodajući da se radi o ataku na državu. 

20:21 Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za "Avaz" da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku okarakterisan kao "teroristički napad". Kako je kazao, on trenutno koordinira akcijom na područiju Zvornika.

19:54 U policijsku stanicu u Zvorniku večeras u 19.10 sati uletila je nepoznata naoružana osoba i otvorila vatru na policajce. Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi ima ranjenih, ali i smrtno stradalih. 
Kako je javila BN televizija, ubijen je jedan policajac, a dvije osobe su povrijeđene i kolima hitne pomoći prevezene su u zvorničku bolnicu. Nezvanično, ubijen je policajac Dragan Đurić. 

Kako je javila Srna, ubijen je i naoružani napadač, koji je u prostorije policijske stanice uletio uzvikujući "Allahu ekber!". RTRS je javila kako je naoružani nepoznati muškarac u stanicu policije ušao sa dvije automatske puške, iz kojih je otvorio vatru na policajce. Policija je uspjela da savlada napadača i pri tome ga ubila. 

0 komentari :

Objavi komentar

REKLAMA

Blog Archive

Sidebar List

  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/nikad-zgodnija-ceca-pokazala-seksi-telo.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/skidaj-gacice-da-uguram-u-dupe-gastoz.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/ovo-je-najukletije-mjesto-u-evropi.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/kucni-trening-za-zene-s-8-super-vjezbi.html
  • http://balkanske-zanimljivosti.blogspot.com/2015/05/tekuca-bomba-stanjit-ce-vam-struk.html

Social Icons

Blog Archive

Followers

Featured Posts

Sponsor

Ibt Magazine

Pokreće Blogger.

Social Icons

Ukupno prikaza stranice

AdSense

Popularni postovi

Popularni postovi

Recent Posts