utorak, 9. lipnja 2015.


Samit šefova najmoćnijih zemalja svijeta održan je na jugu Njemačke, a u centru pažnje bili su prije svih, predsjednik SAD Barack Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel. 

Vješto oko fotografa zabilježilo je momenat malo žučnijeg dijaloga dvoje državnika, nakon čega su dovitiljivi tviteraši počeli da prave svoje verzije tog razgovora, a u šalama su potkačili Grčku, Islamsku državu i druge. 

Uvjerite se sami o kakvim fotografijama je riječ: 







Podsjetimo, Čelnici svjetskih najmoćnijih ekonomija (G7) u ponedjeljak su summit u Bavarskoj završili dogovorom o smanjenju uporabe fosilnih goriva i prvi put postavili obvezujuće ciljeve o klimi, Rusiji su zaprijetili oštrijim sankcijama zbog Ukrajine, Grčku pozvali da požuri s reformama, a Libiju na politički konsezus.

Ruski predsjednik želi svojim akcijama u Ukrajini "obnoviti slavu sovjetskog carstva", rekao je američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak na kraju summita G7 na kojem je najavio da će međunarodna koalicija uvježbati više Iračana u borbi protiv Islamske države, a u grčkoj krizi pozvao je obje strane na fleksibilnost. 

Obama je na konferenciji za novinare završnog dana sastanka na vrhu najsnažnijih svjetskih ekonomija rekao da, uprkos nijekanju Moskve, ruske snage i dalje djeluju na istoku Ukrajine. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin želi svojim akcijama u Ukrajini "obnoviti slavu sovjetskog carstva", rekao je Obama i dodao "Moramo pritisnuti Rusiju da poštuje uvjete sporazuma iz Minska". "Postojeće sankcije ostat će na snazi sve dok Moskva i proruski pobunjenici ne budu potpuno poštivali sporazum o prekidu vatre potpisan u veljači u Minsku, rekao je Putin. 

0 komentari :

Objavi komentar

REKLAMA

Blog Archive

Sidebar List

  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/nikad-zgodnija-ceca-pokazala-seksi-telo.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/skidaj-gacice-da-uguram-u-dupe-gastoz.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/ovo-je-najukletije-mjesto-u-evropi.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/kucni-trening-za-zene-s-8-super-vjezbi.html
  • http://balkanske-zanimljivosti.blogspot.com/2015/05/tekuca-bomba-stanjit-ce-vam-struk.html

Social Icons

Blog Archive

Followers

Featured Posts

Sponsor

Ibt Magazine

Pokreće Blogger.

Social Icons

Ukupno prikaza stranice

AdSense

Popularni postovi

Popularni postovi

Recent Posts