četvrtak, 21. svibnja 2015.



Terorizam je postao globalna svakodnevnica, a zbog događaja na Bliskom Istoku i u Africi gdje hara Islamska država zabrinutost svijeta raste.
Najopasniji grad na svijetu je irački Bagdad, ali nakon terorističkog napada Charlie Hebdo u Parizu rizik od terorizma u evropskim gradovima naglo je porastao. Opasnost od terorista posebno je narasla u posljednjih godinu dana u Belgiji, Kanadi i Australiji, prenosi dnevnik.hr.

Prema novom indeksu terorizma, najopasniji gad u Europi je Belfast, a odmah iza njega je Pariz. Indeks svake godine objavljuje kompanije Verisk Maplecroft koji analizira sigurnosnu situaciju u 1300 gradova i urbanih središta svijeta, a savjetuje banke i osiguravajuća društva. N
ajnovije izvještaj temeljeno je na podacima o terorističkim napadima širom globusa od marta 2014. do marta ove godine kao i situaciji u proteklih pet godina.


Tako je, Bagdad, nimalo iznenađujuće zasjeo na vrh ove neslavne ljestvice sa svojih 380 terorističkih napada, 1141 poginulih i 3600 ranjenih osoba.


S rizikom od ekstremnog terorizma suočena su 64 grada na svijetu od kojih je većina na Bliskom istoku - 27 i Aziji - 19. Među 12 najugorženijih, osim tri iračka grada su i Nairobi, Abuja, Islamabad, Kairo.
Kad je riječ o Evropi, najviše pozicionirani za terorističke napade su Luhansk i Donjetsk u Ukrajini te Grozni u Rusiji.

0 komentari :

Objavi komentar

REKLAMA

Blog Archive

Sidebar List

  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/nikad-zgodnija-ceca-pokazala-seksi-telo.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/skidaj-gacice-da-uguram-u-dupe-gastoz.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/ovo-je-najukletije-mjesto-u-evropi.html
  • http://info-top-zabava.blogspot.com/2015/05/kucni-trening-za-zene-s-8-super-vjezbi.html
  • http://balkanske-zanimljivosti.blogspot.com/2015/05/tekuca-bomba-stanjit-ce-vam-struk.html

Social Icons

Blog Archive

Followers

Featured Posts

Sponsor

Ibt Magazine

Pokreće Blogger.

Social Icons

Ukupno prikaza stranice

AdSense

Popularni postovi

Popularni postovi

Recent Posts